Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Održana Noć šišmiša u Muzeju krapinskih neandertalaca

[Muzej krapinskih neandertalaca] 09.09.2022.

U petak, 9. rujna 2022. godine, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Zagorje zeleno, udruga za zaštitu šišmiša Tragus i Muzej krapinskih neandertalaca, u prostorijama muzeja po sedmi su puta obilježili Noć šišmiša, na kojoj je sudjelovalo oko 70 sudionika.
Radionica je bila edukativno- zabavnog sadržaja s ciljem da se djeci približi svijet šišmiša te da im se objasni zašto ih je potrebno štititi. Radionica je započela predavanjem stručnjakinje za šišmiše Mirne Mazije, dipl. ing. biologije, na temu „Tajni život šišmiša“, a kroz koje je sudionicima radionice pobliže predstavila život šišmiša: njihovu građu, gdje žive, čime se hrane, kako se brinu za mlade, zašto su ugroženi, te kako im možemo pomoći.
Nakon predavanja sudionici su rješavali kviz s pitanjima vezanima uz predavanje, a 15 najsretnijih bili su i nagrađeni. Cijelo vrijeme sudionici su imali priliku biti oslikani šišmiš tetovažama.
Završni dio manifestacije bila je izvedba predstave „Noć šišmiša“ o dvije sestre koje su različitih karaktera i interesa. Susret s noćnim bićima, šišmišima, promijenit će njihov život zauvijek.
Puni dojmova i novih saznanja i ove smo se godine rastali u nadi kako će ova i buduće aktivnosti doprinijeti rušenju predrasuda i podizanju svijesti o potrebi očuvanja šišmiša. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!