Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

BUDUĆI KLANJEČKI KIPARI (ponovno) IZLAŽU, Klanjec, Studio GAA, 17. – 31. svibnja 2020.

[Studio Galerije Antuna Augustinčića] 17.05.2020. - 31.05.2020.

Izložba uz 25. edukativnu muzejsku akcija LJUBAV te povodom Međunarodnog dana muzeja s temom MUZEJI ZA JEDNAKOST: RAZLIČITOST I UKLJUČIVOST
Kao što smo obećali, s boljim vremenima na vidiku, postavili smo još jednom izložbu naših budućih klanječkih kipara, koji o svojem entuzijazmu i ljubavi prema kiparstvu svjedoče u dokumentarnom videu Kako smo zavoljeli kiparstvo.
Izložba je rezultat višemjesečnog rada klanječnih osnovaca na muzejskim radionicama u Studiju Galerije Antuna Augustinčića. Njihovie skulpture od gipsa i terakote (portrete, autoportrete, ali i stilizirane i apstraktne skulpture), možete razgledati u prostoru u kojem su i natajale.
Naravno, uz izložbu možete pogledati i dokumentarni video malih kipara Kako smo zavoljeli kiparstvo, kojim je Galerija Antuna Augustinčića sudjelovala u 25. edukativnoj muzejskoj akciji Ljubav.
Izložba je bila otvorena i predstavljena u okviru prošlogodišnje Zahvale jeseni u Klanjcu, a sad je ponavljamo i nastavljamo – pošto smo zbog trenutnih okolnosti ponedjeljkom zatvoreni – uoči Međunarodnog dana muzeja.