Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

Lutkarski festival u Dvoru Veliki Tabor

[Dvor Veliki Tabor] 29.05.2021.

Unatoč kišnom vremenu za brojne velike i male posjetitelje Dvora Veliki Tabor organiziran je zanimljiv program.
Nastupili su lutkarska družina Ioculatori s dvije predstave: Legenda o Veroniki Desinićkoj i Zmajevo blago. U goste su nam došli lutkari iz Lutkarskog studija KVAK s predstavom – U proljeće kad potok poteče – priča o mladuncima i žongler sa dvije predstave.
U glazbenom dijelu programa nastupili su mladi glazbenici iz tri glazbene škole ( GŠ P. Markovac, GŠ Z. Baloković te GŠ Pregrada ) pod vodstvom prof. Gorane Tomašić Šragalj: Duo DAR MAR (Dario i Mario Šragalj, Melanija Berc).
Svi su se mogli uključiti u naše muzejsko-edukativne radionice (Izradi svoju krunu, slagalice – memory (Veronika memory), Potraga za tajanstvenim predmetom, Neobično gađanje praćkom.
U okviru festivala predstavljen je projekt „p.s. Pokreni solidarnost – Europsko izdanje“ koji smo proveli zajedno sa Osnovnom školom Đ. Prejca a koji progovara o položaju žena kroz generacije.
Predstavljena je i nova Aplikacija za mobitel koju je kreirala i osmislila muzejska pedagoginja Kristina Pavlović u sklopu 26. EMA-e, Edukativne muzejske akcije 2021.
Na kraju programa svi su mogli uživati u dvije 3D videomapping projekcije na taborgradske zidove - Living Tabor i Legenda o Veroniki Desinićkoj.