Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

100 posto zagorsko u Zagrebu

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 19.09.2014. - 20.09.2014.

Muzeji Hrvatskog zagorja, svojim bogatim programom, priključili su se manifestaciji županije Krapinsko-zagorske „100% zagorsko“ koja se 19. i 20. rujna 2014. održala u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Tijekom organiziranog cjelodnevnog programa Zagrepčani su bogatom ponudom suvenira i gastro proizvoda mogli doživjeti bogatstvo i ljepotu Krapinsko-zagorske županije. Posebna atraktivnost, posjetiteljima manifestacije, bile su žive slike, oživljeni likovi iz prošlosti Hrvatskog zagorja koje su ujedno bile i asocijacije ustrojbenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja. Tog dana posjetitelji su se mogli susresti s pračovjekom iz Krapine, damama i vitezovima iz Velikog Tabora i dvorca Oršić koji su svojom atraktivnošću zainteresirali publiku koja je potom detaljnije informacije o Galeriji Antuna Augustinčića, Muzeju „Staro selo“ Kumrovec i općenito o Muzejima Hrvatskog zagorja mogla dobiti i putem promidžbenih materijala.

Sjedinjenjem gastronomije, turizma i kulture u samom srcu Zagreba, na Jelačić placu, Zagrepčani su mogli uživati i doživjeti ljepotu Krapinsko-zagorske županije. Prezentacija Muzeja Hrvatskog zagorja bila je jedna od priča prekrasne Bajke na dlanu koju posjetitelji mogu upoznati i doživjeti dolaskom u Krapinsko-zagorsku županiju.

Tekst napisala: Tatjana Brlek