Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

24. EMA u Muzeju krapinskih neandertalaca

[Muzej krapinskih neandertalaca] 20.04.2019. - 18.05.2019.

I ove godine se Muzej krapinskih neandertalaca uključio u Edukativno-muzejsku akciju Sekcije za muzejsku pedagogiju HMD-a koja će se održavati od 18. travnja do 18. svibnja na temu „(Pre)hrana“. Sudjelujući u programu pod nazivom „Jelovnik neandertalca“ posjetitelji Muzeja krapinskih neandertalaca saznati će zanimljivosti o (pra)hrani odnosno čime su se neandertalci hranili.

Što se nalazilo na jelovniku krapinskog pračovjeka. Na koji način je neandertalac lovio? Jesu li neandertalci konzumirali i biljnu hranu? Jesu li bili lešinari i kanibali? Ima li prehrana veze s izumiranjem neandertalaca? U Muzeju krapinskih neandertalaca saznat ćete odgovore na ova i druga zanimljiva pitanja vezana uz prehranu kamenodobnih lovaca i skupljača - neandertalaca.

Sudjelujući u Akciji posjetitelji će u Muzeju krapinskih neandertalaca moći obići stalni postav i Nalazište Hušnjakovo, dobiiti će edukativne materijale te će moći sudjelovati u kreativnim radionicama oslikavanja keramičkog posuđa prapovijesnim motivima vezanima uz (pra)hranu – jelovnik neandertalca.

Radionice će se održati: 20. i 27. travnja te 4., 11. i 18. svibnja od 11 do 12.30 sati

Za sudjelovanje u programu potrebna je prethodna najava na 049 371 491 ili na lorka.loncar@mhz.hrKnjižica po cijeni od 10 kn koju možete naći u brojnim hrvatskim muzejima koji su se uključili u Akciju omogućuje sudjelovanje u svim muzejskim programima koji se u njoj navode, a u Muzeju krapinskih neandertalaca knjižica omogućuje:

- obilazak stalnog muzejskog postava i Nalazišta Hušnjakovo

- edukativni materijal

- sudjelovanje na radionici