Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Babičini kolači u dvorcu Oršić

[Muzej seljačkih buna] 30.03.2019.

U dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnje manifestacije Babičini kolači, 13. po redu. Manifestacija će se održati u subotu, 30. ožujka, s početkom u 15 sati, a svoje će originalne tradicijske recepte predstaviti 42 natjecateljice. Ove godine okus i pripremu kolača ocjenjivati žiri kojega čine Branko Čukelj, Božica Brkan i Dražen Đurišević.

U kategoriji ''izvorno zagorsko'' ocjenjivat će se uređenje stola, odjeća babice i autohtonost, a o pobjednici će odlučivati Tatjana Brlek, Vlatka Filipčić Maligec i Mirjana Sačer. Posjetitelji će moći kušati kolače, kupiti proizvode OPG – ova te uživati u kulturno – umjetničkom programu koji će prirediti Kulturno – umjetničko društvo ''Matija Gubec'' iz Gornje Stubice.

Kao i svake godine, nakon manifestacije i natjecanja bit će izdana i knjiga svih recepata kolača natjecateljica. No prije toga, izloženi kolači pripremljeni na tradicionalan način prema originalnoj recepturi naših zagorskih babica mogu se kušati na samoj manifestaciji „Babičini kolači“ u Gornjoj Stubici