Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Godišnja konferencija Međunarodnog komiteta za regionalne muzeje - sudjelovanje Goranke Horjan

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 01.10.2014. - 31.11.2014.

Kao članica Komiteta muzejska savjetnica Goranka Horjan sudjelovala je u radu godišnje konferencije Komiteta za regionalne muzeje na Tajvanu u listopadu 2014. g. i tom prigodom je održala izlaganje pod nazivom Povezivanje s novim publikama koje je prevedeno na engleski i kineski jezik. Za vrijeme konferencije G. Horjan je dala je više izjava za medije o aktualnim trendovima u regionalnim muzejima kao i trendovima razvoja publike sukladno europskim smjernicama. Konferencija je održana u Kulturnom centru Taipei.

Tijekom konferencije organizirana je promocija knjige u izdanju Komiteta naslovljena Regionalni muzeji za društvenu harmoniju u kojoj je objavljen i članak muzejske savjetnice Goranke Horjan. Knjiga je predstavljena velikom broju sudionika promocije a namijenjena je muzejskim profesionalcima diljem svijeta. Publikacija je izdana na engleskom, španjolskom i kineskom jeziku.

U sklopu konferencije je održana i radionica o tradicijskim obrtima i nematerijalnoj baštini u Centru za tradicijske obrte u Yilanu koji je jedan od najvećih u zemlji. Muzealci su imali prigodu sudjelovati u interaktivnim radionicama vezanim uz tradicionalnu kinesku operu te se upoznati s različitim aktivnostima centra.