Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Ljeto u dvorcu Oršić - koncert Ethno Croatia

[Muzej seljačkih buna] 18.07.2016.

Ethno Croatia
dvorac Oršić, 18.7.2016. u 21:00
cijena ulaznice 30,00 kn

***
Ethno Croatia projekt je Hrvatske glazbene mladeži koji za cilj širi znanje o hrvatskoj tradicijskoj glazbenoj kulturi, ali i o nasljeđu drugih kultura čiji baštinici sudjeluju u ovom međunarodnom kampu. Kroz učenje glazbenih tradicija drugih, mladi ljudi uče o jednakosti, toleranciji i demokraciji.

Ethno Croatia 2016 održava se od 11. do 16. srpnja, u Grožnjanu i Pazinu. Nakon pet dana intenzivnih radionica i probi, ansambl kreće na turneju u sklopu koje će održati 5 koncerata: Pazin,Grožnjan, Slavonski Brod, Gornja Stubica i Zagreb. Deseto izdanje kampa Ethno Croatia okuplja mlade glazbenike iz Hrvatske, Srbije, Estonije, Njemačke, Danske, Irske, Engleske i Australije, koji će se družiti i jedni od drugih učiti o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Projekt EthnoCroatia ponosno predstavlja ovogodišnji umjetničko-voditeljski tim koji se sastoji od izuzetnih glazbenika koji će predvoditi polaznike, pomagati im u učenju, aranžiranju i stvaranju glazbe.

Maise Greenwood je violinistica iz UK-a. Ona je glazbenica koja puno putuje i profesionalni lingvist, provela je puno godina učeći melodije i jezike širom svijeta nastupajući, priređivajući predstave, pohađajući Ethno kampove i svirajući na opsežnim glazbenim projektima uključujući tradicionalne bendove, orkestre te s vremena na vrijeme u rave cirkus bendovima. Bila je umjetnički voditelj na Ethno Flandrija, Ethno Francuska i Ethno Danska.

Allan Skrobe, švedski glazbenik, producent i glazbeni pedagog, već je mnogima poznat po svom radu kao mentor na Ethno Croatia kampu u Grožnjanu te kao umjetnički voditelj na Ethno Sweden u Rattviku zadnjih 12 godina. Allan Skrobe je multinstrumentalist i glazbenik koji se okušao u mnogim žanrovima (popa, rocka, alternativne glazbe, …), ali zadnjih 13 godina posvetio se švedskoj folk glazbi i world musicu, o čemu drži seminare i radionice. Allan predaje na akademiji u Skurupu, a uz to mentor je na etno kampovima u Švedskoj, Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Hrvatskoj.