Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzej vučedolske kulture: održana radionica s temom održivog razvoja kulturnog turizma

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 02.12.2017.

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, jučer je u Muzeju vučedolske kulture održana zanimljiva radionica s temom održivog razvoja kulturnog turizma. Radionica je održana u okviru projekta „Europske destinacije izvrsnosti“ (EDEN), a dio cjelokupnog programa je obuhvaćao i dvodnevno studijsko putovanje novinara koji su tako upoznali ljepote Iloka, Vučedola i Vukovara. Riječ je o destinacijama koje su ovogodišnji pobjednik nacionalnog EDEN izbora za 2016./2017. godinu, čija je tema bila upravo „Kulturni turizam“.
Ispred Hrvatske turističke zajednice radionici je prisustvovala Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoja ponude, koja je naglasila važnost promoviranja kulturnog turizma. „U promoviranju ponude kulturnog turizma ključnu ulogu imaju komuniciranje emocija i kreiranje doživljaja. Promocija manje poznatih i turistički netradicionalnih destinacija, stvaranje europske mreže destinacija koje razvijaju održive oblike turizma i smanjenje sezonalnosti, temeljni su ciljevi projekta EDEN, kojeg je 2006. godine pokrenula Europska komisija“, istaknula je Jačan Obratov.
O pobjedničkoj destinaciji govorila je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije, koja je naglasila da je osnovni turistički identitet ove županije temeljen upravo na kulturnim atrakcijama.