Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzejsko-edukativni program Muzeja Hrvatskog zagorja "NA KONJU U MUZEJE"

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 05.11.2022. - 04.12.2022.

Pet ustrojstvenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja, pet muzeja sa sasvim različitom sadržajnom tematikom, povezalo se u jedinstvenom programu nazvanom „Na konju u Muzeje“. Program kojemu je KONJ glavna tema, održavat će se tijekom pet vikenda, od 5. studenoga do 4. prosinca 2022. godine, a namijenjen je individualnim posjetiteljima, obiteljima s djecom.

Sudionike programa u svakom od pet muzeja očekuje zanimljiva priča o konju te različite interaktivne radionice u koje će se moći uključiti.

Program su osmislile i provode ga muzejske pedagoginje Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja „Staro selo“ Kumrovec.

Cijena radionice iznosi 46 kuna po osobi, a dijete za taj novac uz sudjelovanje na radionici dobiva i drvenog konjića, lijepu edukativnu publikaciju s naljepnicama koja prati programi te mogućnost besplatnog sudjelovanja na radionicama u drugim muzejima.

Svi sudionici će se uključiti i u nagradnu igru, a završno izvlačenje dobitnika održat će se 4. prosinca u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec uz sv. Nikolu i Krampusa koji će doći s darovima u kočiji koju će vući konji. Najsretnijoj obitelji koja bude izvučena kao dobitnica nagrade partner programa, Centar „Ritam s konjem“ iz Stubičkih Toplica darovat će tečaj jahanja.

Ulaznica u muzeje se posebno plaća.