Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzeju krapinskih neandertalaca dodijeljena povelja Krapinsko-zagorske županije

[Muzej krapinskih neandertalaca] 06.04.2020.

Za Muzej krapinskih neandertalaca lijepe vijesti stigle su jučer iz Krapinsko-zagorske županije gdje je elektronskim putem održana 20. sjednica Županijske skupštine KZŽ.


Članovi Skupštine su, između ostalog, donijeli Odluku o dodjeli priznanja KZŽ, a među fizičkim i pravnim osobama Povelja Krapinsko-zagorske županije dodijeljena je i Muzeju krapinskih neandertalaca.

Povelja koja se dodjeljuje za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života od značenja za Županiju, krapinskom muzeju je zasluženo dodijeljena, obzirom na odlične rezultate rada koje je polučio prošle, ali i prijašnjih godina. Važno je naglasiti da i nakon deset godina od otvorenja Muzeja, posjećenost ne opada, ponajprije zbog atraktivnosti stalnog postava koji još uvijek privlači brojnu publiku, ali i zahvaljujući brojnim programima kojima se promiče svjetski značaj Nalazišta Hušnjakovo, a time i Krapinsko-zagorske županije. Izložbe, radionice, igraonice, predavanja, prezentacije, promocije i ostala događanja te važne domaće i međunarodne suradnje, svake godine realiziraju se zahvaljujući trudu malobrojnog, ali vrijednog tima muzejskih djelatnika te entuzijazmu voditelja Jurice Sabola, na čiju inicijativu je i prijedlog za dodjelu priznanja dostavljen Krapinsko zagorskoj županiji.