Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Noć muzeja u Muzeju Staro selo Kumrovec

[Muzej "Staro selo"] 30.01.2015.

U Muzeju “Staro selo” Kumrovec program Noći muzeja započeo je u 18,00 sati u izložbeno-galerijskom prostoru gdje su naši najmlađi izvođači, mališani iz DV Jaglac, igrom sjena predstavili svoja znanja o Nikoli Tesli.

Što su naučili na nastavi fizike učenici osmih razreda OŠ Josipa Broza iz Kumrovca, posjetitelji su mogli saznati njihovim programom pod naslovom Nikola Tesla?!.

Program se nastavio otvorenjem izložbe slika "Slikari koji su voljeli Kumrovec", autorice Tatjane Brlek. Izložbom slika javnost će se upoznati sa slikama koje se nalaze u fundusu Muzeja “Staro selo” Kumrovec i sadržaj su likovne zbirke. Većina slika nastala je u Kumrovcu 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća na organiziranim likovnim kolonijama na kojima su sudjelovali eminentni likovni umjetnici ( Z. Ćular, J. Roca, I. Rabuzin i mnogi drugi). Slike koje su izložene većinom prikazuju motive Kumrovca: panorame i poglede na dolinu rijeke Sutle. Izložbom će se prikazati i opus slika koje su bile poklonjene Muzeju “Staro selo” Kumrovec, a potpisuju ih poznati hrvatski i inozemni slikari. Izložbom želimo prikazati fundus likovne zbirke Muzeja “Staro selo” Kumrovec, njen umjetnički i dokumentacijski značaj u razvoju Muzeja “Staro selo” Kumrovec, ali i njen značaj za mjesto Kumrovec iz perspektive veza koje su nastale na relaciji umjetnici-Kumrovec. Samo otvorenje izložbe popraćeno je svjetlosnim momentima sa ciljem prisjećanja znanstvenog rada Nikole Tesle.

Tijekom večeri posjetitelji su mogli uživati u koncertu Mješovitog pjevačkog zbora iz Kumrovca.