Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Noć muzeja u Muzeju krapinskih neandertalaca

[Muzej krapinskih neandertalaca] 30.01.2015.

U sklopu 10. Noći muzeja, manifestacije koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo, Muzej krapinskih neandertalaca obišlo je 760 posjetitelja.

U uvodnom dijelu programa Luka Veverec je predstavio svoj projekt „Park znanosti“ koji sadrži interaktivne edukativne eksponate koji na zanimljiv način pokazuju i dokazuju pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Posjetitelji su u MKN pomoću „Zvučnih zrcala“ imali priliku čuti šapat na udaljenosti od 30 metara, na „Glazbenoj ogradi“ su u hodu mogli odsvirati Beethovenovu „Odu radosti“ , a „Spirala adaptacije“ im je pružila doživljaj optičke iluzije.

Uz izvrstan projekt „Park znanosti“ , publiku je svojim izvedbama oduševio i talentirani skladatelj i pijanist J. R. August.

Nakon uvodnog programa kojega je vodila voditeljica MKN Lorka Lončar Uvodić posjetitelji su obišli stalni postav, a brojne zanimljivosti o životu neandertalaca mogli su čuti od kostimiranog animatora i članova Udruge Jasen.

Dobroj atmosferi u Noći muzeja doprinio je i doček 500 - tisućitog posjetitelja, osnovnoškolca Jana Sentea iz Zaboka. Jana su dočekali ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec i arhitekt Željko Kovačić, a darom su ga iznenadili župan Željko Kolar te njegova zamjenica Jasna Petek i saborska zastupnica Dunja Špoljar.