Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Poziv za sudjelovanje na Trijenalu zagorskog suvenira 2014

[Muzej seljačkih buna] 19.02.2014. - 09.05.2014.

Otvorenje izložbe Trijenale zagorskog suvenira uz prigodan program održati će se 05.07.2014. u 17:00 sati u Muzeju seljačkih buna, Gornja Stubica.

Preuzmite prijavnicu za sudjelovanje:

Prijavnica

Muzeji Hrvatskog zagorja pozivaju sve zainteresirane da svojim radovima sudjeluju na 13. trijenalu zagorskoga suvenira. Trijenale zagorskoga suvenira organizira se u Muzeju seljačkih buna od 1975. g. i prvi je projekt u Hrvatskoj kojim se promociji izrade umjetničkih i tradicijskih suvenira pristupilo na stručan način.

Svi zainteresirani sudionici: dizajneri, umjetnici i tvrtke, kao i nositelji tradicijskih vještina i obrtnici, mogu svoje radove dostaviti u Muzej „Staro selo“ Kumrovec u razdoblju od 19. veljače do 9. svibnja 2014. i predati ih u suvenirnici uz prethodnu najavu dolaska na broj 049 225 840 ili 049 225 844.

Ispunjene prijavnice za sudjelovanje potrebno je poslati e-mailom na adresu tihana.lovric@gmail.com ili craftattract@mhz.hr u kojoj sudionici potvrđuju prihvaćanje uvjeta izlaganja.

Stručno povjerenstvo odabrati će radove koji će biti izloženi na Trijenalu, a najuspješnijim radovima dodijeliti će se novčane nagrade i priznanja.
Novčane nagrade su:
1. nagrada 3000 kn
2. nagrada 2000 kn
3. nagrada 1000 kn

Trijenale 2014. promicati će suvenire temeljene na zaštićenoj nematerijalnoj baštini Hrvatskoga zagorja. Izložba će biti postavljena na više mjesta u Krapinsko-zagorskoj županiji i to u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici (srpanj – kolovoz), u Galeriji Grada Krapine za vrijeme Tjedna kajkavske kulture (rujan) te u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu u okviru programa „Subota u etno selu“ (listopad). Svaka izložba će imati poseban naglasak – u Gornjoj Stubici to će biti brendiranje proizvoda kao zagorskog suvenira, u Kumrovcu će biti vezana uz radionice za nositelje znanja i vještina izrade drvenih igračaka i licitara, a u Krapini će se povezati s fenomenom baštine u kontekstu kajkavske kulture. Stoga Stručno povjerenstvo Trijenala zadržava pravo izdvojiti radove za svaku od izložbi kao i one koji će biti izloženi na sve tri izložbe.

Preuzmite prijavnicu za sudjelovanje:

Prijavnica