Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Viteški turnir 2014

[Muzej seljačkih buna] 14.06.2014.

Muzej seljačkih buna iz Gornje Stubice poziva vas da subotu 14. lipnja provedete ne u 2014., već u 1564. godini. Što će vas dočekati na jednodnevnom putovanju vremeplovom, ako navratite u bajkovito Hrvatsko zagorje?

Kao i u stara, ako već ne i tako dobra vremena, vitezovi na konjima pokazati će koliko su spretni, a uživat ćemo i u njihovim dvobojima, kojima će se pokušati dokazati pred izabranim djevama. Moći ćete posjetiti srednjovjekovni sajam i opskrbiti se različitim proizvodima, razgledati vojne logori i uživati u živopisinim odorama viteških družina. Suvremeni vitezovi pokazati će vam svoje umijeće u baratanju srednjovjekovnim oružjem, a i sami ćete se moći iskušati u gađanju lukom i strijelom ili baratanju mačevima, ili možete sa svojom djecom izraditi obiteljski grb.

Čitavo popodne moći ćete uživati u srednjovjekovnoj glazbi i plesu, kojem se, naravno, i sami možete pridružiti.

Najmlađi mogu uživati u dječjem viteškom turniru, srednjovjekovnim igrama i predstavama.
Svakako ostanite s nama do mraka, kada možete uživati u programima s vatrom.

Dobru prihvaćenost Turnir duguje raznovrsnom programu namijenjenom svim kategorijama posjetitelja. Ovdje će na svoje doći kako mladi, tako i obitelji s djecom, a i oni malo stariji koji bi se rado prisjetili nekih prošlih vremena.

Iskoristite priliku - iskoračite na jedan dan iz užurbanosti 21. stoljeća u tajanstveni svijet srednjega vijeka. Provedite dan daleko od svakodnevice, napunite baterije i ponesite lijepe uspomene iz stubičkog kraja.

Ulaznice po cijeni od 20 kn za djecu, 40 kn za odrasle i 80 kn za obitelj mogu se kupiti po dolasku na lokalitet.