Muzeji Hrvatskog zagorja

Edukacija

22. EMA - Edukativna muzejska akcija u Studiju Galerije Antuna Autustinčića

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 25.04.2017. - 18.05.2017.

Božidar Pejković, TAJNA UMJETNOSTI : Skica za klanječki končet, Studio Galerije Antuna Augustinčića, Klanjec, 18. svibnja 2017. – prezentacija multimedijskog programa povodom Međunarodnog dana muzeja

Na sam Međunarodni dan muzeja, u četvrtak 18. svibnja 2017. u 11 sati, u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, Ulica dr. Ivana Broza 2, održat će se prezentacija multimedijskog programa Tajna umjetnosti : Skica za klanječki končet, kojim je Galerija Antuna Augustinčića sudjelovala u 22. edukativnoj muzejskoj akciji Tajne te odgovorila ovogodišnjoj ICOM-ovoj temi Muzeji i prijeporne povijesti: govoreći neizrecivo u muzejima, a koji ostaje trajnim sadržajem naše Galerije i njena Studija.

Supostavljanjem likovne i pjesničke forme – skulptura prvaka hrvatskog modernog kiparstva Antuna Augustinčića (1900. – 1979.) i soneta prvaka engleskog metafizičkog pjesništva Johna Donnea (1572. – 1631.) – želimo vas navesti da – propitujući odnose između različitih povijesnih razdoblja i svjetonazora, umjetničkih vrsta i izraza te jezika i govora – osjetite umjetnička djela te da u odnosima, a ne u sadržajima, potražite tajnu umjetnosti i otkrijete kako prave etičke i umjetničke vrijednosti nikada i nigdje nisu i ne mogu biti prijeporne. (bp)

Program Tajna umjetnosti : Skica za klanječki končet realiziran je korištenjem naših raspoloživih resursa te uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a predstavit će ga njegov autor, Božidar Pejković.

Kako se radi o multimedijskom programu uklopljenom u naš multimedijalni sustav te koji se referira na odabrane skulpture stalno dostupne u stalnom postavu i otvorenom dijelu čuvaonice, Tajna umjetnosti : Skica za klanječki končet ostaje trajno dostupan posjetiteljima naše Galerije i njena Studija.