Muzeji Hrvatskog zagorja

Edukacija

25. Edukativna muzejska akcija u Muzeju krapinskih neandertalaca

[Muzej krapinskih neandertalaca] 03.10.2020. - 25.10.2020.

Razmišljajući o porijeklu čovjeka, u Muzeju krapinskih neandertalaca ćemo se zapitati i o porijeklu ljubavi, koja je i u dalekim prapovijesnim vremenima bila neizostavni dio ljudskog života. Sudionici predavanja i radionica saznati će na koji način znanstvenici objašnjavaju sposobnost ljudi, ali i drugih životinjskih vrsta, da vole, suosjećaju i brinu za druge. Inspiraciju za kreativno izražavanje potražiti ćemo u prapovijesnim pričama koje svjedoče o nemjerljivoj majčinskoj ljubav i ljubavi prema članovima zajednice, a izložba „5. element“ potaknuti će nas na razmišljanje o ljubavi prema prirodi i ljubavi prema umjetnosti.

Program:

• Likovne radionice za djecu i mlade: 3., 17. i 25. listopada od 11.30 do 13.30 i 11. listopada od 14 do 18 sati

• Izložba „Peti element“, 9. 10. 2020. (Izložba radova učenika Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koji su nastali u sklopu projekta „S neandertalcem u umjetnosti i dizajnu“)

• Predavanje „(Pra)početak ljubavi“ za učenike srednjih škola (termin po dogovoru)

Autorica programa: Lorka Lončar Uvodić

Napomena: Za sudjelovanje na radionicama potrebna je prethodna najava na br. tel. 049 371 491 ili mailom na lorka.loncar@mhz.hr. Program će se održati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.