Muzeji Hrvatskog zagorja

Edukacija

Muzej "Staro selo" Kumrovec i ove godine sudjeluje u edukativno muzejskoj akciji (EMA) na temu (Pre)hrana s programom (Pre)hrana kao lijek.

[Muzej "Staro selo"] 20.04.2019.

Hrana je neophodna u životu svakog čovjeka. Kako danas, tako i nekad ljudi su pridavali veliko značenje prehrani. U muzeju "Staro selo" Kumrovec, šetajući kroz stalne postave možete vidjeti što su nekada seljaci imali na svojim stolovima. Žganci i mlijeko, ajngemahtes, raca, odojek, vugorak salata s vrhnjem, bažul salata, orehov kipjeni kolač, gibanica od sira…

Međutim, ulaskom u kuhinju zagorske domaćice možete vidjeti i razne trave, biljke koje vise sušeći se za pripremu začina i ljekovitih čajeva. U svakoj košari nalazio se i češnjak koji se koristio u pripremi hrane ali isto tako i pripremi lijeka za mnoge bolesti. Pčelinji med je sladak eliksir zdravlja, a poznata je i izreka " Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van"

Pozivamo vas na sudjelovanje u muzejsko edukativnoj igri u Muzeju "Staro selo" Kumrovec. Popratite zanimljiva predavanja o ljekovitom bilju i hrani, a na edukativno kreativnim radionicama načinite svoj herbarij kako biste i vi krenuli u vlastito istraživanje ljekovitosti bilja. Muzejsko edukativna akcija traje od 18. travnja do 18.svibnja 2019.