Muzeji Hrvatskog zagorja

Edukacija

Održana likovna radionica ZAMASKIRAJMO SE!

[Galerija Antuna Augustinčića] 03.02.2018.

U prostoru Studija Galerije Antuna Augustinčića održana je likovna radionica povodom nadolazećeg fašnika, pod nazivom „Zamaskirajmo se!“, na kojoj su učenici od odljeva vlastitog lica izrađivali i oslikavali maske.
Ove godine Studio Galerije Antuna Augustinčića pridružio se klanječkoj tradiciji obilježavanja Dječjeg fašnika, stoga je 3. veljače održana likovna radionica na kojoj su učenici imali prilike izraditi masku pomoću vlastitog odljeva lica. Sudionici radionice bili su učenici OŠ Antuna Mihanovića iz Klanjca i učenici OŠ Josipa Broza iz Kumrovca.
Osmišljene maske, skicirane na papiru, prenašane su tehnikom kaširanja, sa gipsom i pamučnom gazom, na lica učenika. Nakon kratkog sušenja, maska se skidala s lica i bila je spremna za daljnji nastavak individualnoga oblikovanja i oslikavanja.
Uz puno zabave i mašte izrađene su originalne maske, a učenici su stekli znanja o novim kiparskim i slikarskim tehnikama. Istraživanjem kreativnih potencijala, u okviru praktičnog rada, naučili su cijeniti vlastite ideje i razviti samostalnost u likovnom izražavanju.
Radionice su održane pod vodstvom muzejskih pedagoginja Adrijane Čelec i Petre Šoltić.