Muzeji Hrvatskog zagorja

Edukacija

Radionice uz program 12. Festivala znanosti

[Muzej krapinskih neandertalaca] 07.04.2014. - 10.04.2014.

U sklopu programa 12. Festivala znanosti, projekta Tehničkog muzeja čija ovogodišnja tema nosi naziv „Valovi“, Muzej krapinskih neandertalaca je 7. travnja organizirao radionice u kojima su sudjelovali učenici OŠ Đurmanec, Oš Ljudevita Gaja iz Krapine te Srednje škole Krapina.

U radionici muzejske pedagoginje Lorke Lončar Uvodić pod nazivom „Valovite strukture fosila“ sudionici su se pobliže upoznali s fosilima čija struktura podsjeća na valove (stromatolitima, amonitima, trilobitima, rudistima) te su nakon uvodne prezentacije proučavali originalne fosile i izrađivali njihove glinene modele.

Na radionici „Seizmički valovi u službi geologije“ kustosa geologa Eduarda Vasiljevića učenici su naučili što je potres, gdje su oni najčešći, kako ih dijelimo i čime ih mjerimo. Upoznali su kronologiju potresa kroz povijest, a kroz izradu papirnatih modela saznali su do kakvih sve pomaka dolazi u zemljinoj kori uslijed potresa.

Također, 10. travnja od 11.00 do 13.00 u Tehničkom muzeju u Zagrebu održat će se geološke i paleontološke radionice Muzeja krapinskih neandertalaca pod nazivom „O krapinskim neandertalcima i geologiji Hrvatskog zagorja“.

Radionice su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, a voditelji su mr.sc. Vlasta Krklec, muzejska savjetnica, dipl.ing.geol. Eduard Vasiljević, kustos i prof. Lorka Lončar Uvodić, muzejska pedagoginja.

Za radionice je obavezna prethodna najava na tel. 049/371-491 ili na mail: rezervacije-mkn@mhz.hr