Muzeji Hrvatskog zagorja

Edukacija

XVII. Ljetna geološka škola u Krapini

[Muzej krapinskih neandertalaca] 22.08.2016. - 26.08.2016.

Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini uspješno je završio 17. po redu Ljetnu geološku školu u Krapini od 22. do 26. kolovoza 2016. godine. Ljetna geološka škola jedan je od najznačajnijih pedagoško-edukativnih programa MKN koji se uspješno provodi sve od 2000. godine, te je jedina takva vrste u Hrvatskoj. Broj zainteresiranih polaznika se svake godine povećava i širi van granica Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, a ove godine bilo je i polaznika iz Siska, Zadra i Imotskog.
Cilj ovog projekta je popularizacija geološke i paleontološke djelatnosti, razvijanje svijesti o očuvanju i zaštiti kulturne i prirodne baštine, razvijanje znanstvene kreativnosti djece i mladih te učenje kroz igru i zabavu.
Svaki polaznik je po završetku Ljetne geološke škole dobio mapu sa svojim radovima, diplomu i suvenir krapinskog pračovjeka. Ove godine u projektu je sudjelovalo pedesetak polaznika predškolske dobi i osnovnih škola.
U realizaciji projekta sudjelovali su autorica i voditeljica Vlasta Krklec, kustos Eduard Vasiljević i kustos-pripravnik Jurica Sabol, muzejska pedagoginja Lorka Uvodić Lončar, vodič Marko Oršolić, muzejski tehničar Siniša Laginja uz pomoć Branka Vrhovca i studentice Dore Čižmek.